Gebrouwen in Limburg - vrijdag 5 juli 2019

De traditionele feestavond op de vrijdagavond, vooraf aan het OLS dat op zondag zal aftrappen, zal in Sevenum een heus spektakel worden met een breed palet aan artiesten, bands, fanfares, harmonieën en natuurlijk ons winnend 6-tal, natuurlijk allemaal uit Limburg!

De podium kunsten worden vertoond in een brouwsel dat samenvalt in een grootse show die past bij Limburg, het OLS en Sevenum. Dit is hét hoogtepunt van het OLS voor degene die niet op zondag achter de buks staan.

Voor de muzikale invulling zal worden gezorgd door: Rowwen Hèze, Memphis Maniacs, Beppie Kraft, Marleen Rutten, Hard2Get, Erwin, de Schutterskapel en natúúrlijk: Rob & de Bölkes. Meer informatie over de artiesten lees je onderaan deze pagina.

BESTEL TICKETS

Ticketprijzen

Gebrouwen in Limburg 2019 – Vrijdag 5 juli 2019
Entree: € 24,- + € 0,79 reserveringskosten – € 24,79

Consumptiemunten – Vrijdag 5 juli 2019
Set van 10 consumptiemunten – € 23,00

Lockerticket – Vrijdag 5 juli 2019
Medium (2-3 jassen) – € 5,00

 

VIP-ticket
Vanaf 18.00 uur wordt U verwend met een luxe buffet en aansluitend kunt U genieten van een onvergetelijke avond vanaf het VIP-deck. Dit is inclusief hapjes en drankjes!
Datum: vrijdag 5 juli 2019
Aanvang: 18:00 uur
Startlocatie: Eetcafe Everts
Adres: Maasbreseweg 2, 5975 BH Sevenum
Als VIP voor het Jubileum concert van Gebrouwen in Limburg krijgt u een speciale behandeling.
3-gangen diner wat geheel wordt verzorgt door Eetcafé Everts.

Speciale VIP tribune met uniek uitzicht op het podium.
Borrelhapjes en onbeperkt drank tijdens het concert.

 

Artiesten

De traditionele feestavond op de vrijdagavond voor het OLS wordt een heus spektakel met een breed palet aan artiesten, bands, fanfares, harmonieën. Het bijzondere aan al deze artiesten is dat ze allemaal uit Limburg komen, vandaar: “Gebrouwen in Limburg”. Een brouwsel dat samenvalt in een grootse show die past bij Limburg, Sevenum en het OLS.

Gebrouwen in Limburg is hét hoogtepunt van het OLS voor degene die niet op zondag achter de buks staan.

Rowwen Hèze

Iedereen kent Rowwen Hèze: dé Limburgse dialectband. Ze hebben net hun nieuwste cd “Voorwaartsch” gepresenteerd en zijn door hun roots verbonden met Horst aan de Maas en dus met het OLS. We zijn erg trots dat zij willen optreden op Gebrouwen in Limburg!

De naam van ‘Rowwen Hèze’ is inmiddels meer dan gevestigd. Al ruim dertig jaar zijn ze te vinden in theaters, feesttenten, festivals en clubs. Ingetogen en uitbundig, melancholiek en feestelijk. Opzwepende energieke liedjes, polka’s, Ierse folk en tex mex afgewisseld met gevoelige ballades. Met teksten waarin liefdevol het leven van alle dag wordt beschreven. Grote onderwerpen als de liefde en de dood, teruggebracht tot het kleine van het dorp.

Een optreden in de feesttent wordt gekenmerkt door zweet, bier en een zingende, hossende menigte. Lekker meezingen met ‘Auto, Vliegtuug’ en ‘Bestel Mar’. Op het einde van de avond als iedereen moe maar voldaan weer naar huis gaat, is de dag dat heel Holland Limburgs lult weer ‘n stap dichterbij.

Memphis Maniacs

Het succesvolle concept van de “Meesters van de Mash-Up” is inmiddels bekend in binnen- en buitenland: knallers van hits uit zéér diverse genres worden door en over elkaar heen gegooid, waarbij de draaitafels zijn vervangen door 5 performers die deze mash-ups in een adembenemende show gieten.

 Sinds hun oprichting staan de heren van Memphis Maniacs bekend als de “Meesters van de Mashup” en niet zonder reden: daar waar veel andere acts op confetti en vlammen vertrouwen voor het feestgehalte, zit bij Memphis Maniacs het vuurwerk in de show zelf. Een mashup spektakel waarbij geen combinatie te gek is maar de ultieme muzikale party altijd het voornaamste doel is.

Beppie Kraft

Als Limburg een land was geweest, was zij de Koningin. Want wie kent haar nou niet… Beppie Kraft. Kraft werd geboren op 5 juni 1946 als dochter van musicus, componist en orkestleider Sjeng Kraft en zijn vrouw Marie. Sinds haar 11de zingt ze liedjes, voor het eerst in de wijk Caberg. In 1961 maakte ze haar eerste grammofoonplaat (“Iech bin dien nissjeke”) bij Johnny Hoes, waar vader Sjeng toen werkte. In 1986 won Beppie het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer met “Jao, hei in Limburg”.
Naast de verschillende carnavalskneiters die volgden maakte Beppie ook veel persoonlijke en mooie Limburgse muziek als ‘Heer späölde accordeon’ die ze opnam als eerbetoon aan haar vader Sjeng Kraft en in 2007 trad ze op in een nagenoeg uitverkocht Ahoy.

We zijn dan ook blij dat we Beppie Kraft mogen toevoegen aan het lijstje voor Gebrouwen in Limburg!

HARD2GET

De eerste coverband ooit in The Voice of Holland én ook nog van Limburgse komaf. Waylon en Ali B weten dat Hard2Get een feestje maakt. Met passie en toewijding komen de mannen van Hard2Get naar jouw feest om daar de tent op de kop te zetten. Voor ieder wat wils. De beste tracks van het moment in één medley. Geen tijd om naar adem te happen. De allerlaatste hits van Ronnie Flex en Kraantje Pappie achter elkaar. Daarna meezingen met alle classics van vroeger. Het Hollandse lied of Hardstyle meestampers. Alles brengt Hard2Get met vuur en passie. Fris en explosief walsen deze vrienden jouw feest plat. Na het feest wil jij óók hun vriend worden. Verwacht een avond vol herkenning en kijk niet raar op als je de volgende dag schor bent.

Marleen Rutten

Na haar deelname aan “Dao zit Meziek in” is het snel gegaan met de carrière van Marleen Rutten. Tijdens het programma toonde Marleen al aan dat ze heel leergierig was en onderging een metamorfose, zowel in zang als in de manier waarop zij zich presenteerde aan het publiek.

Inmiddels heeft Marleen een leuk eigen Limburgs repertoire opgebouwd en zingt ze daarnaast ook Duitse schlagers. Inmiddels is ze een graag geziene Limburgse artiest en heeft ze al meerdere malen in de finale van het LVK (Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer) gestaan.

.

Erwin - Live!

Eerst was er ’t Merretkoer, toen zagen we hem als ‘Erwin vaan ’t Merretkoer’ en inmiddels is het gewoon ‘Erwin’. Zijn performance is er echter niet minder op geworden! In de loop der jaren heeft Erwin bewezen een ras-echte Limburgse beroepsmuzikant te zijn en we zien hem dan ook graag op het OLS van 2019 in Sevenum.

Het is allemaal begonnen toen Erwin nog op de basisschool zat. Zijn moeder hoorde hem al van ver aankomen. Altijd zingend of fluitend op weg naar huis. Hij was als kind al een echt gangmakertje. Thuis aangekomen ging de radio meteen aan en Erwin zong uit volle borst met alle soorten muziek mee. Zijn moeder vroeg hem herhaaldelijk om iets rustiger te zingen omdat zij bang was dat anders de buren gingen klagen. Van kinds af aan had hij eigenlijk al geen microfoon nodig. Dat gangmaken deed hij niet alleen thuis maar ook in de nodige horecagelegenheden waar hij in de weekenden vertoefde.

In een van die kroegen viel het de café eigenaar(met een muzikale achtergrond) op dat Erwin goed in de toon kon blijven zingen en vroeg hem om een keer, met een paar andere stamgasten,een Cd’tje op te nemen. Zo gezegd zo gedaan. Er werden 1000 singeltjes gedrukt van een nummer dat ging over het Nederlands elftal die probeerde de titel te veroveren op het WK in Frankrijk in 1998.

Na de opnames moest er spontaan een naam worden verzonnen voor het zanggroepje en omdat de organiserende kroeg op de markt in Maastricht gelegen was kwam er iemand met de naam: “’t Merretkoer” (het Marktkoor) De 1000 Cd’tjes waren binnen een paar weken uitverkocht en leden van de groep werd vaker gevraagd om optredens te verzorgen op feestjes maar met 1 liedje kom je niet erg ver. Er moesten dus snel nummers bij komen om een half uur durend optreden te verzorgen. Er kwam een hele CD uit van ’t Merretkoer getiteld “t leve is e fees” waarop de nodige krakers staan zoals: “Spring wie ‘ne knien” en “de Merret”. Op dit album staat ook het nummer “‘Ch’ höb diech weer gevoonde” dat voor de lol werd ingestuurd voor het LVK. Uiteindelijk bleek dit het winnende nummer te zijn van het LVK in Belfeld op 5 februari 1999.

In de zomer van 1999 kwam de groep uit met het nummer “De Griekse nach“ en vanaf dat moment wist heel Limburg wie “t Merretkoer was. Toen kwam de groep in een stroomversnelling en ieder weekend waren er een aantal optredens in zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Een groot aantal van de leden werd dit allemaal te veel en kon dit niet met hun baan combineren en omdat Erwin de voorzanger en organisator van ’t Merretkoer was besloot hij samen met zijn platenbaas Pebble Music om vanaf 2001 solo te gaan. Dat gebeurde niet zonder succes.

Schutterskapel

Twee hele bijzondere partijen gaan samen Gebrouwen in Limburg opluisteren met een stukje livemuziek. We hebben het natuurlijk over Harmonie Unie uit Sevenum en Fanfare Monte Corona uit Kronenberg/Evertsoord. We zullen ze live zien als de “Schutterskapel”.

Harmonie Unie is opgericht in 1833 en is daarmee één van de oudste muziekverenigingen in Nederland. Het hoofddoel van de harmonie is: samen muziek maken. En als veel mensen samen muziek willen maken is collegialiteit en kameraadschap erg belangrijk. Daarnaast vervult de muziekvereniging een belangrijke maatschappelijke rol in de Sevenumse gemeenschap, waarin ze zich jaarlijks bij tal van lokale activiteiten presenteren.

Fanfare Monte Corona is een bloeiende vereniging uit Kronenberg en Evertsoord. Op dit moment telt de fanfare 70 actief spelende leden. Maar liefst 30 leden zijn in opleiding. Wekelijks wordt er gerepeteerd in gemeenschapshuis de Torrekoel.

Rob en de Bölkes

Bij een OLS hoort een OLS-lied. Dat is er gekomen, en hoe!!
Rob Zanders die al naam maakte in de regio met zijn optredens, twijfelde geen moment toen hem gevraagd werd het OLS-lied “Weej zeen os in ZaerUM” te zingen. Samen met Kim, Elke en Trudy, oftwel de Bölkes heeft Rob een regelrechte Schutters-hit in handen die al tijdens de carnaval al uit volle borst werd meegezongen in het Sevenumse.
Het lied is geschreven door Tren van Enckevort en ja hoor, zelfs het 6-tal van de schutterij gaf acte de presence op dit lied.
Deze zomer zal ‘Weej zeen os in ZaerUM” nog veelvuldig te horen zijn op de schutterswei en natuurlijk zal een optreden op Gebrouwen in Limburg zeker niet ontbreken!