Infoavond vrijwilligers OLS 2019 Sevenum

18 december 2018

Steun het OLS 2019 Sevenum en jouw vereniging!

Op 31 januari 2019 is er een infoavond voor vrijwilligers van het OLS 2019 Sevenum. Tijdens deze avond krijg je alles te horen over hoe jij met jouw vereniging of individueel bij kunt dragen aan dit grootse volksfeest. De organisatie van het OLS zoekt naar schatting maar liefst 1500 vrijwilligers.

Begin januari ontvangen de verenigingen van Horst aan de Maas een officiële uitnodiging. Ook iedereen die niet bij een vereniging zit maar wel mee wil helpen is van harte welkom op 31 januari. Houd tot die tijd de social media kanalen van OLS2019 in de gaten voor meer informatie en updates.

Meer informatie:

  • 19:30 uur: Inloop
  • 20:00 uur: Start informatie avond
  • 21:30 uur: Einde officiële gedeelte

Na 21:30 uur is er de mogelijkheid om al jouw OLS-vragen te stellen aan alle werkgroepen van de organisatie van OLS 2019 Sevenum.

Locatie: Tent op het Raadhuisplein in Sevenum
Voor wie: Vertegenwoordigers van verenigingen en individuele vrijwilligers

Steun het OLS 2019 Sevenum én jouw eigen vereniging.
Samen schrijven we geschiedenis met het grootste evenement in Sevenum ooit!

Het OLS, ook bekend als het grootste volksfeest van Limburg, vindt plaats op 7 juli 2019 in Sevenum.

Over het OLS 2019 Sevenum

Het Oud-Limburgs Schuttersfeest is één eeuwenoude traditie waarin schutterijen uit België en Nederland strijden om d’n Um. Het schuttersfeest is een prachtig stuk ‘levend erfgoed’, een groots volksfeest waarin mensen, culturen en gebruiken bijeenkomen. Met trots draagt het OLS dan ook het UNESCO-predicaat immaterieel cultureel erfgoed. Het OLS is zovéél meer dan een schuttersfeest. Het vormt jaarlijks het levende bewijs dat je samen méér bereikt. Tienduizenden bezoekers, meer dan duizend vrijwilligers en honderden verenigingen, bedrijven en schutterijen komen samen, slaan de handen ineen en verbroederen. Ieder jaar opnieuw bundelen het verenigingsleven, het bedrijfsleven en overheden hun krachten om een groots event neer te zetten.

Voor de vereniging

Het mooiste aan het OLS? Dat is dat we het samen doen voor de gemeenschap. Alle vrijwilligers die tijdens de evenementen komen helpen, doen dat voor een vereniging. Alle verenigingen uit de regio hebben de mogelijkheid om mee te werken tijdens het OLS in Sevenum. Een groot gedeelte van de opbrengsten stroomt direct terug naar het verenigingsleven. En dat vinden wij prachtig, verenigingen zijn namelijk de hoekstenen van onze samenleving. Het is dáár waar vriendschappen ontstaan, tradities worden geboren en normen en waarden, discipline, respect en samenwerking wordt aangeleerd. Ben je geen lid van een vereniging? Géén probleem! Je bent nog steeds van harte welkom en mag kiezen welke vereniging door jouw inzet een bijdrage ontvangt.

Wat krijg ik als vrijwilliger?

  • een onvergetelijke ervaring als medewerker tijdens de OLS-activiteiten 2019 in Sevenum;
  • samenwerken en verbinden voor de gemeenschap;
  • een OLS-T-shirt, dat je na afloop als souvenir mag behouden;
  • Een bedankavond op donderdag 11 juli 2019 voor alle vrijwilligers waar we samen onder het genot van een hapje en een drankje nogmaals het OLS 2019 herbeleven;
  • Er wordt voor een natje en een droogje gezorgd tijdens de werkzaamheden;
  • Je wordt door ons op de hoogte gehouden van de voorbereidingen via een nieuwsbrief.

 

Weej zeen os in ZaerUM!