Bekendmaking optochtvolgorde Kinjer OLS

30 maart 2019

Afgelopen donderdag 28 maart werd in Café de Gaper in Sevenum de volgorde voor de optocht middels een loting bepaald. Op deze bijzondere avond waren zowel de deelnemende scholen als de begeleidende schutterijen aanwezig. Na de nodige informatie over het Kinjer-OLS en welke voorbereidingen dit vergt voor de scholen en schutterijen, werd de loting verricht door de jeugdprins Gijs en jeugdprinses Roos van Sevenum.

Het Kinjer-OLS vindt plaats op dinsdag 25 juni en wordt alweer voor de 15-de keer georganiseerd. Ook het Kinjer-OLS, zowel de optocht als de wedstrijd, is een belevenis om mee te maken en te zien. In de afgelopen jaren zijn er steeds zo ongeveer 10.000 bezoekers op het Kinjer-OLS geweest en ook in Sevenum gaat de organisatie voor een groot publiek.

Voor dit evenement hebben zich 24 deelnemers aangemeld. Zij vertegenwoordigen 30 scholen uit Nederlands én Belgisch Limburg. Alle basisscholen uit Belgisch en Nederlands Limburg kunnen aan het Kinjer-OLS deelnemen. In België zijn dit kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar en in Nederland zijn dat de kinderen van de groepen zes, zeven en acht. Naast scholen die al vele jaren meedoen zijn er dit jaar ook nieuwkomers: Sint Medardus uit Wessem, De Kei uit Bree Beek (België) en de Ulingshof uit Venlo.

Meer informatie over het Kinjer-OLS

Het Kinjer-OLS is een hele belevenis voor de schooljeugd en er gaan vele activiteiten aan vooraf. Voorbereidingen die het echte OLS-gevoel opwekken. De begeleidende schutterij leert de schooljeugd o.a. het marcheren en het schieten met de windbuks. Verder kunnen kinderen zelf uniformen en schuttersattributen (vaandel, tamboerstok, trommels enz. ) maken. Creativiteit die volgens OLS-federatie-lid Patrick Knoben ook zeker in de puntenwaardering meegenomen gaat worden. Activiteiten die ook in het reguliere lesprogramma in te bouwen zijn, zoals bijvoorbeeld het aanleren van het limburgs volkslied in de muziekles. Maar er zijn ook scholen die buiten de lesuren bezig zijn met de voorbereiding. Dit is veel werk dat met veel vrijwilligers met liefde gedaan wordt met als doel om ook het Kinjer-OLS een onvergetelijk en vooral vrolijk moment in 2019 in Sevenum te laten zijn.

Alle deelnemende scholen zullen hun beste beentje voorzetten om het felbegeerde Ummeke mee naar huis te mogen nemen. En mocht het niet lukken, dan is er altijd nog voor alle deelnemers een schitterend persoonlijk aandenken aan het Kinjer-OLS 2019. Dit aandenken, met als uitgangspunt het logo van Schutterij Sint Sebastianus, is ontworpen door Erik van der Hulst.

Optochtvolgorde

De uitslag van de loting is als volgt:

 1. Sint Dionysius, Schinnen
 2. De Wegwijzer, Hunsel
 3. 3K, Kinrooi
 4. De Kei, Bree Beek
 5. De Kingbeek, Obbicht/Grevenbicht
 6. Hubertusschool, Herten
 7. Het Spick, Beesel
 8. Sint Jozef, Merkelbeek
 9. De Vlieger, Kaulille
 10. De Meander, Reuver
 11. De Zjwiek, Roggel
 12. Sint Medardus, Wessem
 13. De Hovenier, Montfort
 14. De Berensprong, Herkenbosch
 15. Triangel, Linne
 16. Passe Partout, Tegelen
 17. De Draaiende Wieken, Posterholt
 18. De Kwir, Neer
 19. De Kameleon, Grubbenvorst
 20. De Driehoek, Bocholt
 21. Helibel, Sint-Huibrechts-Lille
 22. Ulingshof, Venlo
 23. De Dobbelsteen/De Horizon/Krullevaar, Sevenum
 24. Hink Stap Sprong, Opoeteren

Foto’s: Stefan Faust