Optochtroutes voor OLS en KinjerOLS bekend

13 mei 2019

Zowel het Kinjer-OLS op 25 juni als het OLS op 7 juli gaat van start met een folkloristische optocht van alle deelnemende basisscholen en schutterijen. De schutterijen dragen hun militaire outfit, gilde-uniformen of fantasiekostuums. Allen met bordjesdrager, bielemannen of sappeurs, tambour-maître met drumband, marketentsters, het schutterijvaandel met daarachter de koning met zijn koningin, eventueel een keizerspaar, dan de officieren en tenslotte de geweerdragers (soldaten of fuseliers). Tijdens de optocht worden de schutterijen op een 60-tal punten beoordeeld door een vakjury, zoals Beste Defilé en Mooiste Uniform.

Route optocht Kinjer-OLS

De route van de deelnemende basisscholen start natuurlijk op het OLS-terrein. De deelnemers lopen via de Staarterstraat, en Peperstraat naar de Wilhelminastraat. Vervolgens door de Weverstraat, Schoutstraat en Den Eigen weer terug naar de Staarterstraat en zo eindigen ze weer op het OLS-terrein.

Route optocht OLS

Ook de route van de deelnemende schutterijen start op het OLS-terrein. Vanuit daar lopen de schutterijen via de Staarterstraat en Peperstraat richting de Markt. Vervolgens over de Raadhuisstraat naar de Maasbreeseweg tot de Schoutstraat. Vanuit de Schoutstraat naar Den Eigen en via de Staarterstraat weer terug naar het OLS-terrein.

Tribune

Tijdens beide routes zal er aan de Schoutstraat, ten hoogte van het grasveld bij de Zadelmakerstraat, een tribune staan voor alle genodigden van het OLS.