PROGRAMMA KINJER OLS: Amusement voor jong en oud

16 juni 2019

Op 25 juni is het dan eindelijk zover: Het Kinjer OLS 2019. Het Kinjer OLS wordt ook wel het kleine broertje van het OLS genoemd, maar klein mag je het niet meer noemen. Naar schatting werd het de laatste jaren bezocht door maar liefst tienduizend bezoekers. Het Kinjer OLS is voor iedereen gratis toegankelijk.

Het programma ziet er als volgt uit. Vanaf 9.00 uur klinken al de vrolijke klanken van de Jeugdunie / Koninklijke Jeugdharmonie Sevenum, gevolgd door om 10.00 uur de openingsceremonie op de Schutterswei aan de Staarterstraat.

En dan vanaf 10.30 uur trekt de folkloristische optocht door Sevenum.

Op de Schutterswei aan de Staarterstraat is vanaf 10.30 uur heel veel te doen voor jong en oud, zoals een straattheater en een kinderdorp met ontzettend veel amusement voor kinderen, denk aan springkussens, ballenbak, schminken, funslides en nog veel meer. Ook Toos Toverhoed komt op bezoek.

Het absolute hoogtepunt is natuurlijk, naast diverse terreinwedstrijden, de schietwedstrijd; de strijd om het ummeke. Deze begint om 12.30 uur en duurt tot ongeveer 14.30 uur. In de tent is dan al het feest begonnen, waar ook Rob en de Bölkes zullen optreden, vergezeld door de Dansgroep Hosema. Afsluiting van dit bijzondere evenement is om 16.00 uur, voorafgegaan door de prijsuitreiking om 15.30 uur.

Oefenoptocht kinderen uit Sevenum op 21 juni

Aanstaande vrijdag staat er een generale repetitie gepland van de deelnemers van het Kinjer OLS uit Sevenum. De kinderen trekken dan in vol ornaat, kostuums en wat daar allemaal bij hoort, door de straten van Sevenum. De oefenoptocht begint om 14.00 uur in de Wilhelminastraat. En verder via de Weverstraat, Schoutstraat, Beatrixstraat, Emmastraat weer terug naar De Horizon.

Ouders, opa’s oma’s, bewoners van de straten, buren, …. kom de kinderen bewonderen en aanmoedigen. Ook de kinderen van de bovenbouw gaan hun klasgenootjes aanmoedigen.

Daarna zijn ze helemaal voorbereid voor de grote dag van het Kinjer OLS op 25 juni.

WEEJ ZEEN OS IN ZAERUM OP 25 JUNI