Kinderdorp van KinjerOLS krijgt waterpretpark vanwege hitte + andere voorzorgsmaatregelen

23 juni 2019

Het KinjerOLS barst aanstaande dinsdag 25 juni los op het OLS-terrein in Sevenum. Rondom dit schietevenement voor de jeugd stonden al veel activiteiten gepland. Maar vanwege de verwachte hitte worden deze uitgebreid met een heus waterpretpark vol met waterattracties.

Na de folkloristische optocht door Sevenum barst de strijd vanaf 12.30 uur los op de Schutterswei aan de Staarterstraat. Buiten het schieten om is er heel veel te doen voor jong en oud in het kinderdorp. Deze activiteiten worden nu uitgebreid met een flink aantal waterattracties vanwege de verwachte extreme hitte.

Half pipe superslide en tobbedansen

Het KinjerOLS is voor iedereen gratis te bezoeken. Naast onder andere een straattheater, springkussens met schaduwdoeken, ballenbakken en funslides zijn er ook waterattracties te vinden op het OLS-terrein. En wat kun je nu beter doen op een hete dag dan lekker spelen in en met water? Zo is er in het kinderdorp een half pipe superslide te vinden, kunnen de kinderen tobbedansen en worden er gratis ijsjes uitgedeeld. Kortom, een leuk en gratis dagje uit voor jong en oud met volop (water-)pret!

Andere maatregelen

In overleg met de EHBO en medische dienst zijn diverse maatregelen in gang gezet. Ervan uitgaande dat de temperatuur ’s middags het hoogste is, dienen deze aanpassingen vooral in het middagprogramma plaats te vinden.

De openingsceremonie zal hooguit een kwartiertje duren en er zijn geen lange toespraken om de tijd van dit officiële gedeelte zo veel mogelijk in te korten. Tijdens de optocht, die volgt na de openingsceremonie, zijn er drie momenten ingelast waarop de kinderen en begeleiders een glas water te drinken krijgen. Uiteindelijk, bij aankomst op het feestterrein, zal de EHBO, die met voldoende mankracht aanwezig is, zorgen voor een glas lauwwarme bouillon voor elke deelnemer.

De kinderen mogen tijdens de optocht luchtige kleding aan. Accessoires en kleding die extra warm zijn gelieve niet te dragen. De jury zal deze onderdelen niet meenemen in hun jurering! Tijdens het defilé bij de tribune zal uitsluitend de yell ten gehore worden gebracht en de doorloop meteen hervat worden zonder verdere interviews. Op het terrein staan grote bakken met stromend drinkwater waarin sponzen liggen om te koelen.

Op het gehele terrein worden voldoende schaduwplekken gecreëerd en er is een grote eettent en feesttent waar iedereen beschut kan staan. Toch is het ook belangrijk dat kinderen blijven bewegen. Na de optocht mogen alle kinderen zich omkleden. Neem daarom een extra setje kleding mee, wat ook nat mag worden. Alleen de schietwedstrijden zullen in het middagprogramma blijven staan. De wedstrijdbeoordelingen op het terrein komen te vervallen. Daarvoor in de plaats is er veel vrije tijd. Dat komt goed uit want voor vermaak zijn er waterattracties in het kinderdorp, is er veel amusement en er zijn sproeiers met drinkwater om verkoeling te zoeken.

Er is dus uitsluitend een jurering in de ochtend tijdens de optocht en in de middag gaan we alleen nog schieten op de bölkes. Nadat de prijsuitreiking heeft plaatsgevonden zullen de bussen om 16:00 uur klaar staan om iedereen weer voldaan en tevreden naar school te brengen.

We willen u nogmaals vragen om bij warm weer te zorgen dat alle kinderen en begeleiders goed ontbeten hebben, ingesmeerd zijn tegen de zon en een hoofddeksel, denk aan een petje, bij zich hebben. Tip aan alle deelnemers, vrijwilligers, gasten en bezoekers van het Kinjer-OLS, zorg voor voldoende drinken, eet voldoende, wees voorzichtig met alcohol en denk aan een hoofddeksel, zonnebril en zonnebrand. En neem je zwembroek mee!