Een goed gezegend OLS

7 juli 2019

Te Midden van de Velde  bij de Kruusboëm werd gisteren de Heilige Mis opgedragen. Een unieke locatie in de buitenlucht.  

Vanuit de Schutterswei liep de stoet onder aanvoering van Hulpbisschop de Jong, Deken de Graaf Woutering, Sevenumse geestelijken en genodigden zoals Gouverneur Bovens, Burgemeester Ryan Palmen en federatievoorzitter Ger Koopmans naar de Kruusboem.

Op deze bijzondere plek kwamen muziekgezelschappen, waaronder de Fanfare en de Harmonie, vanuit 3 verschillende richtingen samen. Op deze muzikale manier werd de mis geopend.

Rudy Tegels heette iedereen welkom waarna de Hulpbisschop het woord nam en de dienst begon. Hij gaf enige uitleg over de oorsprong van het plaatsengeld, wat gelijk staat aan het collecteren in de kerk. “Dat onnodige gedreutel hoeft nu dus niet, misschien ook iets voor in de kerk” aldus de Hulpbisschop. Daarna verklaarde hij dat de locatie de Kruusboem gezien kon worden als de tweede heilige plek van Sevenum. Vandaar de keuze om hier, nu en op deze wijze het OLS te openen.
De mis werd verder opgeluisterd door koren uit Sevenum en Kronenberg.

Helaas heeft een dienst in de buitenlucht ook nadelen. Tijdens de mis kwam de zegen ook van boven, letterlijk en figuurlijk. Daarom werd besloten om de mis iets in te korten.

Na de mis was er, voor de genodigden, gelegenheid om op te warmen met koffie in de feesttent. De overige gasten werden uitgenodigd om in het dorp deel te nemen aan een speciale biertour, georganiseerd door de Sevenumse horeca.

Tijdens het Kinjer-OLS was het tropisch warm en bij de Heilige Mis regende het pijpenstelen dus dat betekent voor het OLS op 7 juli, stabiel, droog weer.

 

Bekijk alle foto’s op onze Facebookpagina: KLIK HIER