En het OLS-feest gaat door: grote finale op 13 juli

10 juli 2019

Afgelopen zondag 7 juli begonnen 142 schutterijen vol goede moed aan de strijd om d’n Um op een prachtig terrein, met goed weer en een geweldige sfeer. Het OLS 2019 straalde dat uit waar een schutterij voor staat, verbroedering, maar ook een gezonde en faire strijd om d’n felbegeerde Um. De 25 schutterijen die nog in de race zitten, gaan a.s. zaterdag 13 juli, voor een bloedstollende finale zorgen. Het Kavelen en het schuttersfeest in de tent wordt dan weer hervat.

De OLS-trein dendert door naar de grote finale: Het Kavelen op zaterdag 13 juli

Uiteraard is er ook bij het Kavelen weer een prachtig Kinderdorp voor de kinderen en in de tent zorgen De Flamingos Amusements Act en onze Rob en de Bölkes voor de muzikale omlijsting van dit laatste OLS feest in Sevenum. Ook het Kavelen is een dag die je niet mag missen. De entree en ook het parkeren is gratis.

Fantastisch OLS weekend
Wat was het afgelopen zondag een geweldig feest. Na een bloedheet, maar prachtig Kinjer OLS was het afgelopen weekend in één woord fantastisch. Het weekend ging grandioos van start met ‘Gebrouwen in Limburg’, waarbij de muziek over de velden galmde en de goede sfeer ver buiten het terrein te voelen was.

Zaterdagavond vond de heilige mis plaats onder leiding van Hulpbisschop De Jong. Deze keer “Te Midde van de Velde”. In een heuse processie liepen een kleine 800 mensen richting de Kruusboëm in het Grootveld. De mis werd opgeluisterd door twee muziekgezelschappen en twee koren, die ter plekke zorgden voor een heus kippenvelmoment onder de gasten. Helaas heeft een mis in de open lucht ook nadelen, tijdens de mis kwam de zegening namelijk ook van boven, letterlijk en figuurlijk. De Jong haakte hier echter goed op in, wist het een mooie kwinkslag te geven en kortte het programma een beetje in. De mis was nat, maar daardoor niet minder bijzonder.

Op zondag 7 juli is er geschiedenis geschreven in Sevenum. Een geweldige optocht door het dorp met tienduizenden mensen langs de kant, spannende (schiet)wedstrijden, een fantastische sfeer op het terrein en een knalfeest in de tent hebben gezorgd voor een onvergetelijke dag. De organisatie van het OLS 2019 Sevenum geeft aan ontzettend dankbaar te zijn voor alle deelnemende schutterijen, voor de tienduizenden bezoekers en voor de duizenden vrijwilligers en sponsoren. Samen hebben we er een uniek evenement van gemaakt!

Weej zeen os in ZaerUM op zaterdag 13 juli!