Meijel wint OLS in Sevenum

13 juli 2019

D’n Um blijft in Noord-Limburg: Sint Willibrordus uit Meijel wint OLS 2019
Zaterdag 13 juli heeft schutterij Sint Willibrordus uit Meijel het OLS 2019 gewonnen. In een zinderende finale was Meijel in de 15e kavelronde te sterk voor de laatste tegenstander ‘t Zandakker Gilde Sint Jan Venray. Hiermee blijft het OLS volgend jaar in Noord-Limburg en gaat naar een buurgemeente van Horst aan de Maas: Gemeente Peel en Maas.

Het OLS begon vorig weekend met 142 Schutterijen. Zaterdagochtend mochten er 25 schutterijen terugkomen om te Kavelen voor d’n Um.
Na een regenachtige start, brak de zon door en waren de weersomstandigheden ideaal om de bölkes te raken. Er werd fanatiek gestart, maar al snel vielen de eerste schutterijen af.

Toen de 9e kavelronde voorbij was, stonden nog 9 schutterijen overeind. De burgemeesters van deze schutterijen mochten zich vervolgens gaan melden bij de organisatie om te bevestigen dat ze klaar zijn om het OLS 2020 te gaan organiseren.
Daarna ging het weer snel. Vanaf kavelronde 13 waren er nog 3 schutterijen over: Sint Sebastianus Herkenbosch, ‘t Zandakker Gilde Sint Jan Venray en Sint Willibrordus Meijel. Sint Sebastianus viel af in kavelronde 14 en verzekerde zich van de derde plaats. Daarna was het in kavelronde 15 ongekend spannend tussen Venray en Meijel. De spanning liep hoog op en het duurde tot het allerlaatste bölke. Het allerlaatste bölke van Venray werd gemist en daarna lag de druk op de schouders van de laatste schutter van Meijel. Maar er werd niet gemist en d’n Um gaat voor de 2e keer in de geschiedenis naar Meijel!