BEDANKT VOOR EEN GEWELDIG JAAR!

16 juli 2019

Wat hebben we een geweldig OLS achter de rug! We zijn ontzettend dankbaar en trots en kijken terug op een geweldig jaar.

Het begon allemaal op 7 juli 2018 in Raam, waar ons zestal d’n Um mee naar huis nam en er zo voor zorgde dat OLS 2019 in Sevenum zou plaatsvinden.

Diverse evenementen
Het afgelopen jaar kende vele mooie hoogtepunten. Het begon al vroeg met de informatieavond voor vrijwilligers in januari. De sfeer en toon werd toen al gezet; meer dan 100 verenigingen uit Sevenum en Horst aan de Maas waren aanwezig en hebben geholpen om vrijwilligers te werven. Vanaf het begin was er een sfeer van ‘dit gaan we samen doen! Sevenum, Horst aan de Maas, gaat ervoor! ‘
Daarna volgde in maart het eerste grote evenement, de loting voor de optocht: Kögel en Kunst. Nog niet eerder was de loting zo’n spektakel. Op het kerkplein werd deze loting verricht en een mooi kunstwerk gemaakt door ons winnend zestal door middel van paintball shooting. De week erna volgde de loting voor het Kinjer OLS, bezocht door vele enthousiaste deelnemers.

Het OLS begon natuurlijk pas echt met het Kinjer OLS, op 25 juni. Door de tropische hitte zijn er last-minute wijzigingen aangebracht en extra wateractiviteiten toegevoegd. Wat was het een topdag! Alle scholen zagen er schitterend uit en hebben super hun best gedaan. Uiteindelijk nam basisschool De Kwir uit Neer het Ummeke mee naar huis.

Een paar dagen later was het de beurt aan de sponsoren. Het sponsorschieten had als thema: “ZaerUM UM van te smullen! De sponsoren konden kennismaken met de schutterswereld en het schuttersgevoel. Het was ook een dag van gezellig samenzijn en netwerken. Hier zijn contacten gelegd die zeer waardevol zijn voor een toekomstige samenwerking. Speciaal voor deze dag hebben de Sevenumse restaurants de handen ineengeslagen om alle genodigden te verwennen. Hulde voor deze mooie actie!

Het OLS weekend werd afgetrapt met een geweldige feestavond: Gebrouwen in Limburg! Onze Limburgse artiesten Erwin, Hard2Get, Memphis Maniacs, Beppie Kraft, Marleen Rutten, Rowwen Heze, De Schutterskapel en natuurlijk Rob en de Bölkes hebben er een onvergetelijke avond van gemaakt!

Op zaterdag gingen we verder met de Heilige Mis op een bijzondere plek: De Kruusboem in Sevenum. De mis werd opgedragen door Hulpbisschop de Jong en Deken de Graaf Woutering en diverse Sevenumse geestelijken. Het geheel werd opgeluisterd door diverse muziekgezelschappen. Tijdens de mis kwam de zegen ook van boven, letterlijk en figuurlijk. Het was alles bij elkaar genomen een zeer unieke ervaring.

Zondag 7 juli was het dan eindelijk zover: Het OLS. Het was een schitterende dag waarop iedere schutterij zich van zijn beste kant liet zien. De schutterijen waren zeer opgetogen over de volle straten van Sevenum waar de optocht doorheen trok: “een kippenvelmoment”. Op het schietterrein was het een slagveld: aan het eind van de dag waren er nog 25 schutterijen over, die zich een week later weer mochten melden voor het Kavelen.

En dan de finale: Het Kavelen! Wat een spanning… , het was uiteindelijk Sint Willibrordus Meijel die als laatste stond en die met d’n Um naar huis ging. Gefeliciteerd zestal van Meijel!

Sevenum schrijft geschiedenis
De doelstelling van Stichting OLS 219 was een onvergetelijk OLS te organiseren. Een feest voor alle deelnemers en bezoekers en dat is zeer zeker gelukt!

Dit hebben we alleen maar kunnen realiseren door alle vrijwilligers, sponsoren en iedereen die een steentje heeft bijgedragen. We zijn zeker trots op onze sponsoren, alleen met hun steun was zo’n organisatie mogelijk. We zijn ook veel dank verschuldigd aan  de grondeigenaren, die al vroeg hun medewerking gaven.

Maar we zijn vooral trots op onze werkgroepleden en onze 1.500 enthousiaste vrijwilligers, die allemaal achter de Schutterij gingen staan. Onze helden in het groen! Een veelgehoorde reactie van de deelgenomen schutterijen: “wauw, wat een organisatie, wat een fijne, vriendelijke en vrolijke vrijwilligers”.

Bedankt, waar een klein dorp groot in kan zijn! We hebben samen iets groots neergezet, we hebben samen geschiedenis geschreven. Dit gaan we nooit meer vergeten