Programma

Velen kennen het OLS van het kavelen: de spannende finale van het Schuttersfeest waarbij de winnaar met d’n Um naar huis gaat. Het Oud Limburgs Schuttersfeest is echter veel meer dan dat! Het is een alomvattend cultuurspektakel, dat met recht en reden tot het immaterieel cultureel erfgoed van zowel Nederland als Vlaanderen behoort. Het allereerste OLS ooit werd georganiseerd in 1876 en toen mocht Schutterij St. Martinus Kessenich met d’n Um naar huis. Benieuwd naar welke evenementen er gedurende het OLS worden georganiseerd? Scroll naar beneden en laat je verrassen…

25 juni 2019: Kinjer-OLS

Tijden: 09:00 – 16:00 uur
Locatie: Schuttersterrein, Staarterstraat Sevenum

Informatie

En dan komt de grote dag! Iedere school wordt met een eigen bus opgehaald en naar Zaerum gebracht.  Wie gaat er met het “Ummeke” naar huis?
Spannende wedstrijden, een kinderdorp vol attracties, lekker eten en een supergroot feest.
Kortom, voor alle kinderen een geweldige dag, die wordt afgesloten met een prijsuitreiking.

Foto: (c) L1 Limburg

29 juni 2019: Sponsorschieten

Tijden: 13:00 – 00:00 uur
Locatie: Schuttersterrein, Staarterstraat Sevenum

Informatie
Begunstigers en sponsoren van het OLS 2019 kunnen zelf een schot wagen tijdens het “Sponsorscheete”. Op deze middag/avond worden bedrijven uitgenodigd om op het OLS-terrein zelf aan de buks te gaan staan. Een mini-competitie zal zich ontpoppen en aansluitend zal de avond doorgaan als feestavond voor de begunstigers, sponsoren en genodigden met livemuziek.

5 juli 2019: Gebrouwen in Limburg (Feestavond)

Tijden: 20:00 – 01:00 uur (tent open: 19:00 uur)
Locatie: Feesttent OLS, Staarterstraat Sevenum

Informatie
De traditionele feestavond op de vrijdagavond, vooraf aan het OLS dat op zondag zal aftrappen, zal in Sevenum een heus spektakel worden met een breed palet aan artiesten, bands, fanfares, harmonieën en natuurlijk ons winnend 6-tal, natuurlijk allemaal uit Limburg!
De podiumkunsten worden vertoond in een brouwsel dat samenvalt in een grootse show die past bij Limburg, het OLS en Sevenum. Dit is hét hoogtepunt van het OLS voor degene die niet op zondag achter de buks staan.
Welke artiesten de revue zullen passeren deze avond zal de komende periode bekend gemaakt worden. Hou hiervoor de officiële OLS 2019 communicaties in de gaten voor het te aanschouwen brouwsel op 5 juli.

Programma

Rowwen Hèze – Memphis ManiacsBeppie KraftHard2Get Marleen Rutten –  Erwin – Schutterskapel – Rob en de Bölkes

6 juli 2019: Te midde van de Velde (hoogmis)

Tijden: 18.30 uur
Locatie: onder de “Kruusboëm” in het veld. Verzamelen: OLS terrein, Staarterstraat Sevenum

Informatie
Het OLS is van oudsher zeer sterk verbonden met het Christelijk geloof en daarom is er traditioneel op de avond voor het grote feest een eucharistieviering. Zo ook op 6 juli 2019 in Sevenum. Waar normaal gesproken een heilige mis in de kerk plaatsvindt, gaan we dit in Sevenum iets anders doen. Deze mis op 6 juli is namelijk buiten: We trekken met z’n allen naar het “Groot Veld” oftewel “Te Midde van de Velde”, net zoals in het volkslied van Sevenum.

7 juli 2019: Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS)

Tijden: volgt
Locatie: Schuttersterrein, Staarterstraat Sevenum

Informatie
Dé dag voor alle schutters van Limburg, ’s morgens zal het schieten al beginnen en gedurende de dag, naarmate er meer schutterijen helaas de race voor D’n Um verlaten wordt de feesttent voller en voller.

Natuurlijk zal er in de feesttent livemuziek zijn zodat deze belangrijke, ofwel de belangrijkste dag van het OLS een gigantisch feest gaat worden voor schutters en toeschouwers.

11 juli 2019: Vrijwilligersavond

Tijden: volgt
Locatie: Feesttent schuttersterrein, Staarterstraat Sevenum

Informatie
Een evenement als het OLS kan niet draaien zonder vrijwilligers. We zijn dan ook heel blij dat er zoveel mensen bereid zijn om zich in te zetten voor dit fantastische evenement. Op de vrijwilligersavond bedanken we de vrijwilligers onder het genot van livemuziek. Meer info volgt.

13 juli: Kavelen (OLS finale)

Tijden: volgt
Locatie: Schuttersterrein, Staarterstraat Sevenum

Informatie
De absolute finale van het OLS. Op deze dag zal beslist worden wie d’n Um mee naar huis neemt. Naast de finale heeft Sevenum ook een primeur te pakken… Welke primeur? Blijf ons volgen….