Programma

Velen kennen het OLS van het kavelen: de spannende finale van het Schuttersfeest waarbij de winnaar met d’n Um naar huis gaat. Het Oud Limburgs Schuttersfeest is echter veel meer dan dat! Het is een alomvattend cultuurspektakel, dat met recht en reden tot het immaterieel cultureel erfgoed van zowel Nederland als Vlaanderen behoort. Het allereerste OLS ooit werd georganiseerd in 1876 en toen mocht Schutterij St. Martinus Kessenich met d’n Um naar huis. Benieuwd naar welke evenementen er gedurende het OLS worden georganiseerd? Scroll naar beneden en laat je verrassen…

23 maart 2019: Kögel & Kunst (Loting volgorde OLS)

Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Raadhuisplein, Sevenum

Informatie
Op zaterdag 23 maart is het zover: het allereerst échte OLS-evenement in Sevenum: de loting van de optochtvolgorde van het OLS 2019. De organisatie pakt groots uit met Kögel & Kunst: een kunstzinnig en kleurrijk spektakel op het Raadhuisplein, midden in het centrum van Sevenum. De artistieke naam van het evenement doet al vermoeden dat het een bijzondere avond gaat worden.

28 maart 2019: Loting Kinjer-OLS

Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Stapperij de Gaper, Markt 3, Sevenum

Informatie
Je mag het Kinjer OLS wel hét kleine broertje noemen van het OLS. Sinds de eerste editie in 2005 is het Kinjer OLS uitgegroeid tot een hoogwaardig evenement waar zo’n 1000 kinderen aan meedoen van ongeveer 30 scholen verspreid  over beide Limburgen. Doe dit aantal eens maal 10 en je hebt het aantal toeschouwers tijdens de optocht. Fantastisch toch! Gedurende de loting gaan we zien in welke volgorde de basisscholen mogen schieten en wat de volgorde zal zijn voor de optocht.

25 juni 2019: Kinjer-OLS

Tijden: volgen
Locatie: volgt

Informatie

En dan komt de grote dag! Iedere school wordt met een eigen bus opgehaald en naar Zaerum gebracht.  Wie gaat er met het “Ummeke” naar huis?
Spannende wedstrijden, een kinderdorp vol attracties, lekker eten en een supergroot feest.
Kortom, voor alle kinderen een geweldige dag, die wordt afgesloten met een prijsuitreiking.

Foto: (c) L1 Limburg

29 juni 2019: Sponsorschieten

Tijden: volgt
Locatie: volgt

Informatie
Begunstigers en sponsoren van het OLS 2019 kunnen zelf een schot wagen tijdens het “Sponsorscheete”. Op deze middag/avond worden bedrijven uitgenodigd om op het OLS-terrein zelf aan de buks te gaan staan. Een mini-competitie zal zich ontpoppen en aansluitend zal de avond doorgaan als feestavond voor de begunstigers, sponsoren en genodigden met livemuziek.

5 juli 2019: Feestavond

Tijden: volgt
Locatie: Feesttent OLS, Staarterstraat Sevenum

Informatie
De traditionele feestavond op de vrijdagavond vooraf aan het OLS dat op zondag zal aftrappen zal in Sevenum een heus spektakel worden met een breed palet aan artiesten, bands, fanfares, harmonieën en natuurlijk ons winnend 6-tal, natuurlijk allemaal uit Limburg!

Meer info volgt.

Foto: (c) Nederweert24 – Johan Horst

6 juli 2019: Heilige Mis

Tijden: 18.30 uur
Locatie: volgt

Informatie
Ieder jaar wordt er één dag voor het OLS een Heilige Mis georganiseerd. Maar Sevenum zou Sevenum niet zijn als het dit jaar nét een beetje anders gaat dan andere jaren. Blijf ons volgen om te zien hoe we deze Heilige Mis gaan vormgeven!

7 juli 2019: Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS)

Tijden: volgt
Locatie: Schuttersterrein, Staarterstraat Sevenum

Informatie
Dé dag voor alle schutters van Limburg, ’s morgens zal het schieten al beginnen en gedurende de dag, naarmate er meer schutterijen helaas de race voor D’n Um verlaten wordt de feesttent voller en voller.

Natuurlijk zal er in de feesttent livemuziek zijn zodat deze belangrijke, ofwel de belangrijkste dag van het OLS een gigantisch feest gaat worden voor schutters en toeschouwers.

11 juli 2019: Vrijwilligersavond

Tijden: volgt
Locatie: Feesttent schuttersterrein, Staarterstraat Sevenum

Informatie
Een evenement als het OLS kan niet draaien zonder vrijwilligers. We zijn dan ook heel blij dat er zoveel mensen bereid zijn om zich in te zetten voor dit fantastische evenement. Op de vrijwilligersavond bedanken we de vrijwilligers onder het genot van livemuziek. Meer info volgt.

13 juli: Kavelen (OLS finale)

Tijden: volgt
Locatie: Schuttersterrein, Staarterstraat Sevenum

Informatie
De absolute finale van het OLS. Op deze dag zal beslist worden wie d’n Um mee naar huis neemt. Naast de finale heeft Sevenum ook een primeur te pakken… Welke primeur? Blijf ons volgen….